X

Trucul care te ajută să îți reglezi glicemia înainte de culcare

Trucul care te ajută să îți reglezi glicemia înainte de culcare. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate provoca un mare rău organismului. Cum îl poți regla, este ceea ce îți arătăm în articolul care urmează

Trucul care te ajută să îți reglezi glicemia înainte de culcare

„Fă acest lucru înainte de culcare și nivelul zahărului din sânge nu va crește peste 4,5 mmol/l”, spune Dr. Leonid Kapilevici. Expertul spune că este posibilă normalizarea nivelului de zahăr din sânge cu ajutorul activității fizice.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci cojile de mandarine: Efectul pe care îl au asupra glicemiei și ficatului

„Un experiment pe șobolani care au fost diagnosticați cu diabet zaharat a ajutat la ajungerea la această concluzie. Animalele bolnave au fost supuse la exerciții fizice zilnice timp de 40 de minute. Unele dintre rozătoare nu au participat la exerciții, dar performanța lor a fost înregistrată și de oamenii de știință”, spune specialistul.

„Activitatea fizică nu funcționează ca un auxiliar, ci ca un mecanism cheie care afectează direct patogeneza diabetului zaharat. Prin urmare, activitatea fizică bine aleasă poate îmbunătăți starea unei persoane și poate reduce concentrația de glucoză din sânge”, a comentat dr. Leonid Kapilevici.

„Eficiența maximă pentru o persoană va fi demonstrată de acele cursuri care au loc seara”, spune medicul și adaugă că limita superioară a nivelului normal de glucoză din sânge de la un deget de repaus alimentar este de 5,5 mmol/l, iar din venă – 6 .0 mmol/l.

Nivelul crescut de zahăr din sânge (glucoză) este observat din cauza lipsei hormonului pancreatic (insulină) în organism sau a rezistenței la insulină (imunitatea țesuturilor la insulină), care este însoțită de o încălcare a tuturor tipurilor de metabolism, în special a carbohidraților, potrivit actualno.com.

Principii de nutriție în cazul în care ai glicemia mărită

Medicul oferă, de asemenea, următoarele recomandări:

O dietă cu conținut scăzut de GI include consumul multor legume, fructe și cereale integrale.

CITEȘTE ȘI: Vitamina D și efectul pe care îl are asupra glicemiei și colesterolului

Zaharurile rafinate pot fi înlocuite cu îndulcitori cu conținut scăzut de calorii (aspartam, ciclomat, zaharină etc.). Utilizarea îndulcitorilor (xilitol, sorbitol, fructoză), care au suficiente calorii, este limitată în caz de obezitate însoțitoare.

Sunt interzise următoarele: dulciuri, ciocolată, produse de cofetărie, produse de patiserie, gem, miere, înghețată etc.; miel și untură; gustări și mese calde, picante, afumate și sărate, piper negru, etc, muștar; băuturi alcoolice; struguri, banane, stafide.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro